Dinsdag 26 juli 2016

Hoe zal ik deze dag beginnen ik weet niet. Zal ik maar gewoon bij het begin beginnen. Ik werd wakker, maar ik wilde niet wakker worden. Zoals gewoonlijk. Maar ik wist dat dat wel moest, want ik zou de hexensee hutte gaan lopen met papa. Alleen was te gevaarlijk zij hij. 

Tijdens het ontbijt hadden we het er over wat mama en Sam dan zouden doen en die zouden dan naar de möseralm gaan, maar Sam begon te zeuren dat hij met papa van de fisser flitzer wilde. En mama vond het geen goed idee dat papa met zijn voet de hexensee hutte ging wandelen. Dus uiteindelijk gingen wij mee met Sam en mama.

En daar liepen Sam en ik dan huppelend naar het busstation. Waar we vervolgens de bus instapten en naar Fiss gingen. Eenmaal we daar waren namen we de blauwe kabelbaan naar boven. Toen we boven waren zagen we dat het nog niet zo druk was, dus besloot papa met Sam met de fisser flitser naar beneden te gaan. ik daarin tegen kocht een kaartje voor de fisser flieger. Ik wachtte tot papa en Sam boven waren, zodat papa een goede foto kon maken. Dus ik zat te wachten todat ik een kindje in het oog kreeg dat heel erg op Sam leek. Dus ik zei tegen mijn moeder naast mij: ¨”hé mam dat jongetje lijkt heel erg op Sam. En op het antwoord moest ik lachen, want het was ook Sam. Ik voelde mij echt dom dat ik mijn eigen broertje niet herkende. maar goed. Ik liep naar hem toen en hij zat ondertussen al op een tractor. ik vroeg of hij mee kwam kijken en dat deed hij alleen als hij naar boven werd geduwd. Dat vond ik prima, dus ik duwde heb naar boven . maar halverwege bleef hij staan om daar te kijken. ik ging dus in de attractie. Ik kreeg een pak om en werd opgehangen aan de vlieger. langzaam ging hij achter uit maar ging steeds verder tot hij niet meer verder kon. en toen gingen ik kei hard naar voren. Het was zo´n kik om te doen. Maar daar komt ie ik liep naar beneden maar zag Sam niet op de plek staan. dus ik dacht: ¨hij zal wel bij mama zitten.¨ en daar zat hij ook, maar helemaal onder de verwondingen. Hij had blijkbaar geprobeerd om met de tractor naar beneden te rijden, maar dat is zo stijl dat hij over de kop van de tractor is gevallen. Ik heb echt medelijden met hem. Hij zat te schreeuwen van de pijn toen mama zijn wonden ging schoon maken. Echt zielig. Gelukkig gaat het nu een stuk beter. Ik besloot ook nog in de sky swing te gaan. Daar ging Sam gelukkig wel mee naar kijk. Zonder tractor. Ik had met Sam afgesproken dat ik zijn naam er in ging roepen. niet uit angst, maar voor hem.

het was zo leuk. ik vertelde gelijk alles aan mama die weer eens niet zat te kijken. en daarna gingen we wandelen. Het was niet zo´n zware wandeling. we gingen helemaal naar beneden lopen. Ik denk dat we er net iets langer dan een uur over hebben gedaan. Een korte wandeling dus. We hebben daar wat gegeten. en zijn met de bus terug naar Serfaus gegaan. Waar we onze spullen hebben gedropt, behalve ik. en we gingen naar de voor kant van het dorp. Daar staan ook wat kabelbaans. Volgens mama moest daar een feest zijn. Nou, niet dus. In plaats van dat wilde ik in het water lopen. Zeg maar gauw ijs water. Daar ben ik zo snel als ik er in ben gesprongen ook weer uit gegaan. En het begon toen ook nog te regenen. Dus gingen wij bij een out let store naar binnen.Net zoals mijn ouders ging ik even rond neuzen. en zag al gauw in een hoekje en mooi tapijt. Het was een soort roze flufie kleed. En duur was het ook niet. Normaal ben je er zo ie zo duurder voor uit dus heb ik hem gekocht. Ook zag ik een leuk vest. het was zo mooi maar ook zo duur. En toen ging ik tussen de winter jassen kijken. En dan denk je: wat moet jij bij de winter jassen. Nou je moet toch wat doen als je je verveeld. En toen viel mijn oog op een prachtige winter jas. Ik pakte het kaartje en schrok mij een ongeluk. Iets meer dan 1000 euro koste die jas. wie betaald er nou dat voor een jas. Ik snap het wel, het was duur leer dat er in zat maar dan nog. gelukkig was hij afgeprijsd.

Toen we weer terug in het appartement waren heb ik met mama gemaakt. Het was echt heerlijk. Na het eten heb ik nog wat filmpjes gekeken en veel gelachen. Dit was mijn dag wel van vandaag.